Volumul productiei de hidrocarburi s-a situat la 182.000 de barili echivalent petrol pe zi in primele trei luni ale anului trecut. La nivelul grupului austriac OMV, productia de hidrocarburi a scazut de la 311.000 de barili echivalent petrol pe zi la 303.000 de barili echivalent petrol pe zi in perioada analizata.

Volumul total al productiei companiei austriece a coborat cu 5% in primul trimestru din 2015 fata de ultimul trimestru al anului trecut, in special din cauza intreruperii timp de o luna a exploatarii de la Gudrun, din Norvegia si a opririi productiei din Libia. Volumul vanzarilor de gaze naturale a crescut in Romania si Austria, iar productia neta de electricitate la nivelul grupului a scazut in primul trimestru fata de ultimele trei luni din 2014.

Grupul austriac a inregistrat vanzari in declin cu 13% in primele trei luni comparativ cu trimestrul al patrulea din 2014, in timp ce costurile de explorare au stagnat. Rezultatele OMV au fost afectate de pretul scazut al petrolului, insa impactul negativ a fost compensat partial de un curs EUR/USD favorabil, se arata in comunicat.

Sursa foto: Shutterstock