In perioada iulie-septembrie a anului trecut, compania a inregistrat o productie de 178.000 barili echivalent petrol pe zi. In trimestrul al doilea al anului in curs, OMV Petrom a raportat o productie de hidrocarburi de 181.000 barili echivalent petrol pe zi, dupa 184.000 barili echivalent petrol pe zi in primele trei luni ale anului, scrie Mediafax.

La nivel de grup, productía a scazut cu 6,1% in trimestrul al treilea, la 292.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 311.000 barili echivalent petrol pe zi in acelasi interval al anului precedent. "Scaderea a fost determinata de contributiile mai reduse ale productiei din Romania, unde au avut loc lucrari planificate la sonde importante, dar si ale productiei din Norvegia (...). Volumul vanzarilor a fost cu 7% sub cel din trimestrul anterior, in principal ca urmare a productiei mai mici in Norvegia si Romania", se arata intr-un raport al grupului austriac OMV.

Volumul vanzarilor de gaze naturale ale grupului OMV a crescut in trimestrul al treilea la 20,36 TWh, de la 19,5 TWh in acelasi interval al anului anterior. Productia neta de electricitate a urcat in trimestrul al treilea, ca urmare a imbunatatirii situatiei pe pietele din Turcia si Romania.

Grupul OMV controleaza OMV Petrom, companie la care detine o participatie de 51%. Statul roman, prin Ministerul Energiei, are o detinere de 20,63%, iar Fondul Proprietatea (FP) 18,99%, in timp ce restul actiunilor se afla in posesia altor actionari.