OMV Petrom a inregistrat o productie de hidrocarburi in scadere cu 2,2% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 177.000 de barili echivalent de petrol pe zi (bep), dar a crescut cu 1,1% comparativ cu primele luni ale anului.

OMV Petrom a realizat, in trimestrul al doilea al anului 2016, o productie de hidrocarburi de 181.000 de barili echivalent de petrol, iar in primul trimestru al anului curent de 175.000 bep, conform News.ro

Grupul austriac OMV, care controleaza OMV Petrom, a inregistrat in trimestrul al doilea o productie de hidrocarburi de 316.000 de bep, cu 2,9% peste nivelul din perioada similara a anului trecut. Fata de primul trimestru, productia de hidrocarburi a OMV a avansat cu 1,3%, sustinuta de contributia mai mare a productiei din Norvergia, potrivit datelor publicate joi de grupul austriac.

Volumul vanzarilor a stagnat comparativ cu trimestrul precedent, in principal datorita imbunatatirii conditiilor in Norvegia. Cheltuielile pentru activitatile de explorare au scazut cu aproximativ 5% comparativ cu trimestrul precedent, reflectand eficienta programului de reducere a costurilor.

Grupul OMV a inregistrat un efect negativ al consolidarilor de aproximativ 25 de milioane de euro, predominant la OMV Petrom, intrucat volumul stocurilor a crescut, rezultand cresterea profitului nerealizat.

Pe segmentul downstream, rata de utilizare a rafinariilor a scazut la 72%, de la 90% in primul trimestru, din cauza activitatilor de redresare planificate din Austria si Romania.

Performantele OMV Petrol Ofisi s-au imbunatatit, datorita volumului mai ridicat al vanzarilor si a imbunatatirii marjelor de retail.

Grupul OMV controleaza OMV Petrom, companie la care detine o participatie de 51%. Statul roman, prin Ministerul Energiei, are o detinere de 20,63%, iar Fondul Proprietatea (FP) controleaza 18,99% din actiuni, in timp ce restul titlurilor se afla in posesia altor actionari.

Sursa foto: Thaiview / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PREZIDENTIALE: Iohannis vs. Dancila - educatie, politica si experienta