Scenariul unor noi scaderi in cazul barilului de petrol devine din ce in ce mai probabil avand in vedere ca surplusul de petrol produs mentine presiunea asupra cotatiilor, spun analistii Goldman Sachs, care vineri au taiat din nou tintele de pret pentru barilul de titei.

Goldman a taiat tintele de pret la o luna, trei luni, sase luni si 12 luni pentru barilul de petrol WTI la 38 de dolari, 42 de dolari, 40 de dolari si 45 de dolari pentru un baril. Anterior, banca de investitii americana estima cotatii de 45 dolari, 49 dolari, 54 dolari si 60 de dolari, scrie CNBC.

De asemenea, Goldman a redus estimarea pretului mediu pentru barilul de petrol in 2016 de la 57 dolari, la 45 dolari.

“Desi suntem din ce in ce mai convinsi ca piata are nevoie de un petrol mai ieftin pentru o perioada de timp mai lunga pentru a vedea o scadere a productiei, sursa acestei reduceri a productiei devine tot mai nesigura, marind sansele de a vedea un pret semnificativ mai mic pentru barilul Brent, pana la circa 20 de dolari”, au spus analistii Goldman intr-o nota adresata investitorilor.

Variatiile de pret ale petrolului au ametit investitorii in ultimul an. Barilul WTI s-a prabusit in 2014 de la peste 100 de dolari, la circa 45 de dolari. Dupa un raliu pana la nivelul de 60 de dolari la inceputul verii, preturile au inceput din nou sa scada, barilul WTI tranzactionandu-se in prezent la 45,1 dolari. Vineri, barilul de petrol Brent era cotat la 47,9 dolari.

Ultima data cand petrolul s-a tranzactionat la 20 de dolari a fost in anii ’90, acesta fiind de altfel nivelul cel mai des inregistrat in acel deceniu.

Foto: Shutterstock / Rafinarie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri