Omul si evenimentul saptamanii in piata de capital: Ioan Rosca si 'factura' de 1,3 mld. euro a Electrica

Decizia statului de a-si obliga propria companie, Electrica (EL), sa plateasca prejudicii de 1,32 mld euro, a uimit investitorii saptamana aceasta, iar actiunile au pierdut 5,1% in trei zile. Ioan Rosca (foto) este CEO-ul furnizorului de electricitate cu rezerve de 630 mil. euro si controlat in proportie de 49% de statul roman.

Remunerat de companie cu 110.000 euro (brut) in 2014, Rosca va avea de navigat apele tulburi ale conflictului izbucnit intre statul roman si administratorii privati ai Electrica.

Tot saptamana aceasta statul a respins planul de administrare si remuneratiile propuse in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA). Ca raspuns, la scurt timp dupa AGA, reprezentantii Electrica au decis sa publice o scrisoare in care acuza Ministerul Energiei ca vrea sa pastreze controlul asupra Electrica asupra numirilor in conducerea companiei.

Consiliul de administratie al Electrica este condus din functia de presedinte de Victor Cionga, in vreme ce conducerea executiva este asigurata de Ioan Rosca (director general) si Ramiro Angelescu (director general adjunct).

Ioan Rosca, 53 de ani, lucreaza in cadrul Electrica din 1999, in ultimii trei ani aflandu-se la sefia companiei.

Citeste si:
Dan Stancu, fost sef strategie E.ON, este noul CEO Electrica
Dan Stancu, fostul sef pe...

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri