Oficialii Electrica au sustinut joi o conferinta telefonica in care au incercat sa explice investitorilor situatia companiei dupa ce SAPE a solicitat plata unor prejudicii de 1,32 mld. euro.

Concluzia conferintei nu a fost insa una foarte transanta: “Suntem determinati sa luam toate masurile pentru a rezolva aceasta problema si speram ca totul va fi clarificat in curand”, a mentionat Rosca.

Acesta a mai adaugat ca Electrica a primit notificarea de plata pe 19 august, SAPE solicitand plata pana pe 21 august. “Solicitarea SAPE este nerezonabila si neintemeiata, iar cererea platii a 1,3 mld. euro intr-o singura zi calendaristica ni se pare o cerere neserioasa”, a declarat Ioan Rosca.

SAPE a cerut Electrica plata unor prejudicii de 1,32 miliarde euro, cauzate de neurmarirea de catre companie a obligatiilor post-privatizare asumate de investitorii care au cumparat actiuni la societatile privatizate de Electrica.

Citeste si:

"Potrivit prevederilor HG nr 85/2013 si ale proiectului de privatizare, SAPE a preluat toate drepturile si obligatiile Electrica nascute din Contractele de Privatizare, inclusiv lititgiile aferente initiate de Electrica", se arata intr-un raport publicat miercuri de Electrica.

Actiunea SAPE vizeaza contractele de privatizare a societatilor Electrica Muntenia Sud (cumparata de grupul italian Enel), Electrica Moldova (cumparata de grupul german E.ON), Electrica Dobrogea (preluata de Enel), Electrica Banat (achizitionata de Enel) si Electrica Oltenia (intrata in portofoliul grupului ceh CEZ). SAPE este succesoarea in drepturi a companiei de stat Electrica SA, inclusiv in ce priveste litigiile arbitrale.

TItlurile Electrica au inchis sedinta de joi cu o scadere de 2%, dupa ce si cu o zi in urma suferisera o corectie de 2,7%.