Prabusirea titlurilor Volkswagen este cea mai mare scadere intra-day din ultimii sapte ani, compania ajungand astfel sa iarda 32% la nivelul intregului an 2015. Valoarea de piata a companiei auto a ajuns astfel la 60,4 mld. euro, dupa o scadere de 16 mld. euro.

Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) acuza grupul auto Volkswagen ca a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante. Acuzatiile vizeaza 482.000 de autoturisme diesel vandute in Statele Unite incepand din anul 2009.

Martin Winterkorn, CEO-ul Volkswagen, si-a cerut scuze ca a stricat increderea clientilor dupa ce compania a fost acuzata ca a trisat in timpul testelor privind emisiile de poluare din SUA si a oprit vanzarile modelelor in cauza.

Citeste si:

"Personal, regret profund ca am incalcat increderea clientilor si a publicului. Nu vom tolera incalcari de orice fel a normelor interne sau a legii", a declarat Winterkorn adaugand ca VW colaboreaza cu autoritatile si a comandat o investigatie externa.

Foto: Shutterstock / Volkswagen