"Franklin Templeton Investment Management, in calitate de administrator unic si societate de administrare a investitiilor Fondul Proprietatea, anunta demararea unei oferte de plasament privat accelerat de pana la 14.582.000 actiuni existente in Romgaz, avand drept obiect actiuni si certificate de depozit avand ca suport actiuni (in engleza, Global Depositary Receipts)", se arata intr-un raport transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucuresti.

Plasamentul accelerat este adresat exclusiv investitorilor calificati.

Goldman Sachs International va actiona ca sole global coordinator si ca joint bookrunner al tranzactiei , Wood & Company Financial Services ca joint bookrunner si Banca Comerciala Romana ca lead manager.

Cele 14.582.000 actiuni care fac obiectul tranzactiei reprezinta 37,83% din detinerea Fondului la Romgaz. Potrivit celor mai recente date disponibile, Fondul Proprietatea detine 38.542.960 actiuni la Romgaz, reprezentand 10% din titlurile companiei. Producatorul de gaze naturale este controlat de stat, prin Ministerul Energiei, cu o detinere de 70%.

Sursa foto: Compania