Fondul Proprietatea (FP) a vandut printr-un plasament privat accelerat 4,15% din actiunile Romgaz (SNG), mai mult decat intentiona initial, pentru 456 milioane lei (103,1 milioane euro), cu un discont de 6,8%.

Fondul a anuntat marti vanzarea a 16 milioane de actiuni Romgaz catre investitori calificati, din care 14,71 milioane sub forma de actiuni si 1,28 milioane sub forma de certificate de depozit, anunta Mediafax.

Marimea efectiva a tranzactiei a fost suplimentata cu 9,7% raportat la volumul vizat initial, datorita cererii ridicate din partea investitorilor.

Pretul actiunilor a fost stabilit la 28,50 lei si 7,32 dolari (in ceea ce priveste vanzarea prin certificate de depozit avand ca suport actiuni).

Luand in calcul pretul de la inchiderea de luni, de 30,45 lei pe titlu, rezulta un discount de 6,8%. Titlurile Romgaz au inchis sedinta de marti cu o scadere de 3,12%, la 29,5 lei.

Citeste si:
Fondul Proprietatea critica o fuziune Hidroelectrica-CE Oltenia
Fondul Proprietatea: Fuziunea...

La finalizarea tranzactiei, Fondul va mai detine 22,54 milioane actiuni Romgaz, reprezentand 5,84% din capital. Producatorul de gaze naturale este controlat de stat, prin Ministerul Energiei, cu o detinere de 70%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Scandal pentru voucherele de vacanta de la Salrom