Oltchim a inregistrat in primele noua luni ale anului o pierdere totala din activitatea curenta de 15,76 milioane de lei (3,55 milioane de euro), de zece ori mai mica fata de cea de 159,2 milioane de lei din perioada similara a anului trecut, in contextul cresterii cifrei de afaceri cu 31%, scrie Mediafax.

Cifra de afaceri s-a situat in primele noua luni ale acestui an la 571 milioane de lei (128,6 milioane euro), iar in intervalul similar al anului trecut la 436 milioane lei, avansul fiind sustinut de cresterea cantitativa a vanzarilor la principalele produse fabricate, potrivit raportului financiar publicat, joi, de companie.

Rezultatul net din activitatea curenta a activelor care functioneaza s-a situat la 10 milioane de lei (2,25 milioane euro), fiind cel mai bun rezultat de la deschiderea procedeurii de insolventa, potrivit Oltchim. Profitul net raportat a totalizat 2,31 miliarde lei (520 milioane euro), dupa anularea unor datorii de 2,35 miliarde lei in baza planului de reorganizare, aprobat de judecatorul sindic in luna aprilie. In conformitate cu prevederile din Legea lnsolventeii Codul Fiscal, anularea de datorii reprezinta venit scriptic al perioadei, care influenteaza rezultatul inregistrat.

Oltchim a comercializat pe piata locala 25% din productie in ianuarie-septembrie, restul fiind livrari la export. Cheltuielile cu salariatii au scazut in primele noua luni la 82 milioane de lei (18,5 milioane euro), de la 87,3 milioane de lei in ianuarie-septembrie anul trecut. Numarul mediu de salariati s-a situat in acest an la 2.201, in scadere de la 2.278 in primele noua luni din 2014.

Lucrarile de investitii din primele noua luni, realizate doar din surse proprii, au totalizat 12,6 milioane de lei (2,84 milioane euro). Compania de stat din Ramnicu Valcea se afla in insolventa din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vanzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro.

Statul a incercat in mai multe randuri privatizarea Oltchim, dar fara success. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu si-a exprimat interesul sa preia compania. Combinatul este detinut de stat prin Ministerul Economiei, cu 54,8% din actiuni, PCC SE cu 32,34% si de alti actionari, cu 12,85%.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri