BERD a vandut aproape 3% din Banca Transilvania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a vandut vineri 86,76 milioane actiuni detinute la Banca Transilvania (TLV), printr-un plasament privat accelerat pe BVB, reducandu-si astfel participatia de la 14,33% la 11,47%, ca un semnal de incredere in pozitia si strategia bancii.

"Tranzactia a fost lansata cu succes pe Bursa de Valori Bucuresti pe 12 noiembrie (joi - n.r.) dupa inchiderea pietei. Vanzarea a atras un interes puternic din partea unui mix diversificat de investitori institutionali locali si internationali. Aranjorul ofertei a fost Wood&Co", a anuntat BERD intr-un comunicat. In urma operatiunii, institutia financiara internationala va detine 11,47% din actiunile Bancii Trasnilvania.

BERD a fost cel mai mare actionar al BT din anul 2001, cand a achizitionat o participatie de 15% pentru a intari baza de capital a bancii si a sustine extinderea activitatilor si portofoliul de credite.

Intre timp, Banca Transilvania a ajuns a treia banca din Romania in functie de active.

"Suntem foarte multumiti de realizarile Bancii Transilvania din ultimii ani, in mod special de pozitia sa solida ca banca detinuta de actionari locali inovativa si cu crestere rapida. Ca un actionar cu continuitate, BERD ramane increzatoare privind perspectivele viitoare ale Bancii Transilvania si capacitatea sa de a-si intari in continuare profitabilitatea si pozitia in piata. Prin reducerea cotei noastre, ajutam la cresterea stocului de lichiditate si continuam sa spijinim in acelasi timp strategia de crestere a bancii", a declarat in comunicat Nick Tesseyman, director al BERD.

Institutia financiara internationala a investit in Romania circa 1,5 miliarde euro in 75 de proiecte in ultima perioada. Banca a investit in total peste 7 miliarde euro la nivel local si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare in toate sectoarele economice ale tarii.

Citeste si:
BERD înrăutățește prognoza economică pentru România
BERD înrăutățește prognoza...

Banca Transilvania are 3,026 miliarde actiuni, cotate la Bursa de Valori Bucuresti, cu o capitalizare de 7.98 miliarde lei.

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri