Actionarii Electrica (EL) au ales luni pentru posturile de membri in noul Consiliu de Administratie (CA), cu sapte posturi, patru dintre cei cinci membri ai actualului CA, precum si trei candidati propusi de Ministerul Energiei, de firma de Brokeraj Swiss Capital si de catre BERD.

Membrii CA care isi reinnoiesc mandatele sunt Michael Adriaan Maria Boersma, Arielle Malard De Rothschild, Cristian Busu si Ioana Alina Dragan, potrivit unui raport al Electrica transmis bursei. Dintre cei cinci membri actuali, doar Victor Cionga, care detine postul de presedinte al CA, nu a primit un nou madat, scrie Mediafax.

Dragan, sef de directie in Ministerul Energiei, a devenit membru provizoriu pe locul ramas vacant dupa demisia din consiliu a lui Victor Grigorescu, in urma preluarii portofoliului Energiei in guvernul Ciolos.

Noii membri CA sunt Bogdan George Iliescu - propus de catre Swiss Capital, Pedro Mielgo Alvarez - propus de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Corina Georgeta Popescu - propusa de Ministerul Energiei. BERD este al doilea actionar al Electrica, dupa stat, cu o participatie de 8,65%. Ministerul Energiei detine cea mai mare participatie la Electrica, cu 48,78% din titluri.

Bogdan George Iliescu este director executiv BRD - Groupe Societe Generale Departamentul Corporate Finance, dar si membru al Consiliului de Administratie al Transgaz (TGN). Pedro Alvarez conduce fondul Nereo GreenCapital, inregistrat in Luxemburg, din postura de presedinte, in timp ce la compania spaniola Madrilena Red de Gas detine postul de presedinte neexecutiv. Corina Popescu este de saptamana trecuta secretar de stat in Ministerul Energiei. Ea a lucrat anterior pentru OMV Petrom si alte companii din energie, printre care chiar Electrica, in perioada 1998-2006.

Pentru posturile de membri in Consiliului de Administratie al Electrica s-au inscris 14 candidati, printre acestia fiind si actualii membri, demisi in urma deciziei actionarilor, la propunerea Ministerului Energiei, de a trece de la un CA format din cinci membri la unul cu sapte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.