Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) s-a alaturat proiectului international Global Money Week, al carui obiectiv este dezvoltarea educatiei financiare in randul tinerilor. Cu aceasta ocazie, Autoritatea si-a lansat si propriul website de educatie financiara.

Initiativa se desfasoara in perioada 14 – 22 martie 2016.

„Suntem foarte preocupati sa identificam solutii pentru o cat mai buna functionare a pietelor financiare nebancare, iar educatia in domeniu reprezinta un pilon important. De aceea, cred ca nu este niciodata prea devreme sa invatam cum sa luam decizii financiare corecte. Un nivel mai ridicat de educatie financiara in randul consumatorilor inseamna un stimul pentru cresterea calitatii produselor si serviciilor financiare nebancare, contribuind in acelasi timp la maturizarea si la consolidarea unui intreg sistem”, a declarat Misu Negritoiu, presedintele ASF.

In anul 2015, initiativa Global Money Week a mobilizat aproape 1.000 de organizatii in 125 de tari si a implicat un numar de 5,6 milioane de copii si tineri in cadrul a peste 3.000 de activitati destinate educatiei financiare.

ASF a lansat luni si website-ul www.asfromania.ro/edu dedicat educatiei financiare, care contine resurse destinate in principal tinerilor de varsta scolara. Portalul pune la dispozitie toate materialele de curs care sunt utilizate in programul de educatie financiara dezvoltat de ASF. De la debutul acestui proiect si pana in prezent, 22 de lectori din cadrul Autoritatii au sustinut peste 330 de ore de curs pentru aproape 2.500 de elevi din 17 scoli si licee atat din Bucuresti, cat si din tara.

Sursa foto: ASF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri