SIF Muntenia cere vot cumulativ la BRK, dupa ce Global Consult a solicitat revocarea intregului CA

SIF Muntenia, cel mai mare actionar al BRK Financial Group (fosta Broker Cluj), a cerut alegerea membrilor noului Consiliu de Administratie al casei de brokeraj prin metoda votului cumulativ. Solicitarea vine in contextul in care Global Consult ceruse cu doar o zi inainte revocarea intregului CA in urmatoarea Adunare a Actionarilor.

SIF Muntenia controleaza in prezent 18,4% din actiunile BRK.

Votul cumulativ este un procedeu de votare avantajos in special pentru actionarii minoritari, prin care fiecare actionar are dreptul la un numar de voturi egal cu numarul actiunilor detinute, inmultit cu numarul pozitiilor de membri ai consiliului de administratie supuse la vot sau cu numarul propunerilor care urmeaza sa fie rezolvate.

Global Consult este o firma clujeana cu doar 2 angajati in 2014 si controlata integral de Petru Stroian. Firma acumuleaza titluri BRK de mai bine de un an, in prezent ajungand la un pachet de circa 8,2% din capital.

Solicitarea de revocare a tuturor membrilor Consiliului de Administratie facuta de firma de consultanta este analizata de board-ul BRK, insa, avand in vedere detinerea de peste 5% a Global Consult, aceasta are sanse mari sa fie introdusa pe ordinea de zi a Adunarii din 26 aprilie.

Citeste si:
Actiunile romanesti vor avea market makeri pentru lichiditate
Actiunile romanesti vor avea...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Cu o saptamana in urma, SIF Moldova (SIF2) si Banca Transilvania (TLV) si-au vandut integral pachetele de actiuni pe care le detineau in cadrul BRK Financial Group. La cumparare s-au aflat firma Global Consult si Adrian Andrici, investitorul care in 2007 a primit cea mai mare amenda din istoria pietei romanesti de capital – 268.000 euro, pentru manipulare de piata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri