Remus Borza, seful Euroinsol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a vorbit in emisiunea WALL-STREET 360 despre viitorul companiei si momentul optim al listarii pe bursa.

Borza a explicat ca Hidroelectrica se putea lista si anul trecut, se poate lista si acum, pentru ca nu exista impedimente de natura legala, nici constrangeri legislative care sa impiedice listarea si in insolventa.

“Dar acesta este un scenariu mai degraba ipotetic si care oricum a fost abandonat. Dupa unii, foarte rigurosi, asa in insolventa nu puteam sa dam nici dividende anul trecut si totusi am dat dividende de vreo 200 milioane de euro pentru exercitiul financiar 2014. Hidroelectrica n-ar trebui sa dea luna viitoare dividende nici pentru 2015 dar o va face. Iata, in insolventa, am dat 400 milioane de euro dividende actionarilor”, a declarat Borza, la emisiunea “Dezvoltarea pietei de capital”, sustinuta de Fondul Proprietatea.

Fondatorul Euroinsol a mai spus ca toti decidentii au convenit ca listarea companiei se va face dupa iesirea din insolventa, care mai este conditionata de solutionarea celor 75 de contestatii la masurile administratorului judiciar luate in primele trei luni ale insolventei din 2012.

“In acest moment sunt solutionate 71 de contestatii. Asteptam pronuntatarea la inca doua,. Deci au mai ramas inca doua contestatii, in 12 sau 14 mai. La acel moment, Hidro poate sa iasa din insolventa”, sustine Borza.

Urmareste emisiunea integral pentru mai multe declaratii interesante.


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Borza, despre listarea care va schimba soarta de Cenusareasa a BVB