Hidroelectrica a iesit marti din insolventa, Remus Borza, administratorului judiciar al companiei in ultimii ani, declarandu-se optimist cu privire la suma pe care statul va putea sa o incaseze pe actiunile pe care le va scoate la vanzare pe Bursa de Valori Bucuresti, anticipand un IPO in valoare de pana la 1 miliard de euro.

“La listarea Hidroelectrica se poate incasa pana la un miliard de euro”, a mentionat Remus Borza, care a adaugat totodata ca firma sa – Euro Insol, va cumpara actiuni de cel putin 1 mil. euro in cadrul ofertei publice initiale (IPO). “Banii pe care i-am castigat de la Hidroelectrica ii voi paria tot pe Hidroelectrica”, a completat acesta.

Declaratiile lui Borza vin in contextul in care Gabriel Dumitrascu, presedintele Radet si omul care pana anul trecut a condus directia de privatizari responsabila de listarea Electrica, Romgaz si Nuclearelectrica, declarase ca IPO-ul Hidroelectrica cu greu ar putea sa atraga mai mult de 340 mil. euro.

Euro Insol a incasat circa 600.000 de euro pe an in perioada in care a activat ca administrator judiciar la Hidroelectrica. Producatorul de electricitate a fost in insolventa in perioada iunie 2012 - iunie 2013, insa a reintrat in procedura de reorganizare judiciara in februarie 2014.

“E prea putin fata de plus valoarea pe care noi am adus-o in Hidroelectrica. Am incasat 0,21% din ce am adus in companie, in timp ce in general de incaseaza 3-10% din ce gasesti in pusculita companiei sau din ce valorifici. Trebuie sa iesim din logica bolsevica in care toata lumea trebuie sa castige doi lei”, a comentat Borza.

Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, a iesit din insolventa in urma deciziei luate de Tribunalul Bucuresti. Compania s-a aflat in aceasta procedura de reorganizare judiciara pentru a doua oara, in ultimii doi ani.

Decizia a fost amanata de doua ori pana acum de catre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, in 6 si 15 iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri