“La listarea Hidroelectrica se poate incasa pana la un miliard de euro”, a mentionat Remus Borza, care a adaugat totodata ca firma sa – Euro Insol, va cumpara actiuni de cel putin 1 mil. euro in cadrul ofertei publice initiale (IPO). “Banii pe care i-am castigat de la Hidroelectrica ii voi paria tot pe Hidroelectrica”, a completat acesta.

Declaratiile lui Borza vin in contextul in care Gabriel Dumitrascu, presedintele Radet si omul care pana anul trecut a condus directia de privatizari responsabila de listarea Electrica, Romgaz si Nuclearelectrica, declarase ca IPO-ul Hidroelectrica cu greu ar putea sa atraga mai mult de 340 mil. euro.

Euro Insol a incasat circa 600.000 de euro pe an in perioada in care a activat ca administrator judiciar la Hidroelectrica. Producatorul de electricitate a fost in insolventa in perioada iunie 2012 - iunie 2013, insa a reintrat in procedura de reorganizare judiciara in februarie 2014.

Citeste si:

“E prea putin fata de plus valoarea pe care noi am adus-o in Hidroelectrica. Am incasat 0,21% din ce am adus in companie, in timp ce in general de incaseaza 3-10% din ce gasesti in pusculita companiei sau din ce valorifici. Trebuie sa iesim din logica bolsevica in care toata lumea trebuie sa castige doi lei”, a comentat Borza.

Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, a iesit din insolventa in urma deciziei luate de Tribunalul Bucuresti. Compania s-a aflat in aceasta procedura de reorganizare judiciara pentru a doua oara, in ultimii doi ani.

Decizia a fost amanata de doua ori pana acum de catre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, in 6 si 15 iunie.