Persoanele care au primit actiuni in timpul "Cuponiadei" isi pot verifica gratuit conturile la Depozitarul Central

Depozitarul Central va organiza vineri, 22 aprilie 2016, la sediul sau din Bulevardul Carol I, numarul 34-36, Ziua Portilor Deschise, eveniment prilejuit de aniversarea a noua ani de la infiintarea institutiei. Cu aceasta ocazie institutia va elibera gratuit extrase de cont pentru persoanele care vor sa verifice la ce companii sunt actionari.

Ziua Portilor Deschise este programata intre orele 09:00-16:30, interval in care Depozitarul Central va elibera gratuit extrase de cont pentru persoanele interesate, prezente la sediul sau, si va organiza seminarii pentru studenti ai Academiei de Studii Economice, precum si un tur al birourilor.

„Ii asteptam la sediul Depozitarului Central vineri, 22 aprilie, pe toti cei care vor dori sa stie la ce companii detin actiuni, pentru a primi in mod gratuit extrasul de cont. De asemenea, asteptam la sediul nostru si studenti ai Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice, pentru a le prezenta mai multe despre activitatea Depozitarul Central si despre rolul sau in piata de capital romaneasca”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Silvia Buicanescu, director general al Depozitarului Central.

Depozitarul Central si-a inceput activitatea la data de 03 ianuarie 2007, in baza deciziei de autorizare a functionarii emise de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare la data de 14 decembrie 2006. Ulterior, in baza autorizatiei de functionare emisa de BNR la data de 02 martie 2007, Depozitarul Central si-a extins activitatea prin compensarea-decontarea tranzactiilor cu valori mobiliare; prima zi de decontare a fost 10 aprilie 2007, intrand astfel in deplina functionalitate si operationalitate, pentru ca, in 12 aprilie 2007, sa aiba loc lansarea oficiala.

Citeste si:
Cum poți afla dacă tu sau rudele tale aveți acțiuni fără să știți
Cum poți afla dacă tu sau...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri