OMV Petrom, cea mai mare companie petroliera din Romania, a decis ca nu va distribui, pentru exercitiul financiar 2015, dividende. Compania petroliera a inregistrat in 2015 primele pierderi de dupa privatizare si a redus in acest an bugetul de investitii cu aproape 7% fata de anul anterior, pana la mai putin de 4 miliarde de lei, din cauza preturilor scazute ale titeiului , a anuntat grupul petrolier, un urma unei adunari generale a actionarilor.

Bugetul de investitii al OMV Petrom a fost redus la 3,98 miliarde lei in acest an, de la 4,26 miliarde lei, cat era in 2015. In februarie, OMV Petrom a anuntat ca a inregistrat in 2015 pierderi in valoare de 690 de milioane de lei, primele dupa privatizarea din 2004, dupa un profit net de 2,1 miliarde de lei in anul anterior, vanzarile coborand cu 16%, la 18,14 miliarde de lei, conform News.ro

Dividendele pentru 2015 nu vor fi acordate

“In contextul curent de piata, cu un pret scazut al titeiului, trebuie sa ramanem prudenti si sa ne mentinem o pozitie financiara solida. Avand in vedere nivelul ridicat de lichiditate necesar pentru a ne sustine nevoile privind investitiile, am propus actionarilor si acestia au aprobat neacordarea de dividende pentru 2015”, a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, citata in comunicat.

Action arii OMV Petrom l-au numit pe Dan Manolescu, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor, in functia de membru al consiliului de supraveghere, cu mandat pana la data de 28 aprilie 2017. Dan Manolescu a fost propus de Ministerul Energiei.

Compania OMV Petrom este controlata de grupul austriac OMV, care detine 51% din actiuni. Ministerul Energiei are o detinere de 20,6%, iar Fondul Proprietatea (FP) are o participatie de19%.

Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 13,3 miliarde lei (3 miliarde euro), la ultimul pret de inchidere, de 0,2340 lei/actiune. OMV a pierdut 40% din valoarea de piata in ultimul an. La sfarsitul anului trecut, grupul OMV Petrom avea 16.038 de angajati, in scadere cu 5% comparativ cu sfarsitul lui 2014.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri