Fondul inchis de investitii BT Invest 1, administrat de BT Asset Management, a cumparat 51,8% din actiunile producatorului de solventi chimici Sinteza Oradea (STZ), de la omul de afaceri Tibor Tincau. Fondul a platit 7,89 mil. lei pentru pachetul majoritar al societatii.

BT Invest 1 a cumparat 34,3 mil. actiuni Sinteza de la Chempark Invest, firma controlata de omul de afaceri oradean Tibor Tincau. Acesta preluase pachetul de actiuni in 2011, la momentul respectiv platind 19,9 mil. lei.

Achizitia facuta de BT Invest s-a realizat miercuri la un pret de 0,23 lei/actiune, mai mic cu 2,1% fata de cotatiile din piata de la momentul tranzactiei. Avand in vedere aceasta cotatie, Sinteza Oradea este evaluata pe Bursa de Valori Bucuresti la 15,2 mil. lei.

Sinteza a revenit pe profit in primul trimestru din 2016, ajungand la un rezultat net de 361.000 lei. Veniturile companiei au scazut cu 13,7% in acest interval, pana la 6,9 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri