Decizia a mai fost amanata deja o data. In 8 iunie, termenul initial fixat, judecatorii au amanat o hotarare privind iesirea companiei din insolventa pentru 15 iunie, scrie News.ro.

“Azi s-au depus niste documente pe care instanta le-a acceptat. S-a amanat, dupa cum se stie, de pe 8 pe 15 iunie, azi s-a judecat, ramanand in pronuntare, urmand ca decizia instantei sa fie pronuntata pe 21 iunie. Decizia este finala, nu vor fi amanari”, a declarat pentru News.ro o sursa din sectorul energetic.

Hidroelectrica se afla in insolventa din iunie 2012, insa in doua faze, pentru ca in perioada iunie 2013 - februarie 2014 a iesit din procedura judiciara. Pe perioada insolventei, compania a fost administrata de administratorul judiciar Remus Borza, care a eliminat contractele paguboase cu "baietii destepti" din energie si a redus personalul companiei.

Citeste si:

In urma masurilor de redresare, Hidroelectrica a redus datoriile si a devenit una dintre cele mai profitabile companii de stat. In ultimul bilant la conducerea companiei, Remus Borza a anuntat ca Hidroelectrica a inregistrat in primele cinci luni ale acestui an o cifra de afaceri de 1,29 miliarde lei, in scadere cu 18% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul brut a scazut cu 12%, la 560 milioane lei, ca urmare a reducerii productiei si a preturilor mici din piata.

Totusi, Borza estimeaza ca Hidroelectrica va inregistra in 2016 un profit record de 1,3 miliarde de lei, fata de 899,4 milioane lei in 2015. In plus, Hidroelectrica avea la 31 mai lichiditati de 1,6 miliarde lei (circa 350 milioane euro cash).