Pe 21 august 2013, Ludwik Sobolewski prelua oficial conducerea executiva a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si ii facea pe brokerii si managerii de fonduri locali sa spere ca Romania va putea, in sfarsit, sa o ia pe urmele Poloniei – tara cu o bursa invidiata de toate statele din blocul est-european. La trei ani distanta si cu 12 luni inaintea incheierii mandatului initial de 4 ani, cifrele nu il ajuta pe fostul CEO al Bursei din Varsovia, realitatea din teren demonstrand ca un singur nume mare nu poate sa revolutioneze piata.

Ludwik Sobolewski a devenit in prezent al doilea cel mai “longeviv” director general al BVB, fiind depasit doar Stere Farmache, cel care a ocupat pozitia din 1995 pana in 2008 si care pana la inceputul acestui an a continuat sa faca parte din Consiliul Bursei ocupand fie functia de presedinte, fie de vicepresedinte.

Cum au evoluat principalii indicatori ai BVB in mandatul lui Ludwik Sobolewski

Actiunile BVB au crescut per ansamblu cu 10% in cei trei ani de mandat ai lui Ludwik Sobolewski. Cele mai bune evolutii au fost inregistrate in primul an de mandat (intervalul de 12 luni dintre septembrie 2013 si august 2014), cand titlurile BVB au crescut cu peste 20% impulsionate de listarile pe bursa ale Romgaz, Electrica si Nuclearelectrica. A urmat inca un an de cresteri (+10%), pentru ca in ultimele 12 luni actiunile BVB sa piarda 19%, trase in jos de activitatea slaba din piata, cat si de evolutia negativa a burselor la nivel global.

Citeste articolul integral pe Wall-Street PRO.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri