Bogdan Dragoi vrea un nou program de rascumparare la SIF Banat-Crisana

Administratorii SIF Banat-Crisana (SIF1) au convocat o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) in care vor propune inceperea unui nou program de rascumparare de actiuni ce vizeaza 3,8% din capitalul societatii.

Programul de rascumparari propus in AGEA din 10 octombrie vizeaza maxim 20 de milioane de actiuni, pretul de cumparare pentru un titlu urmand sa fie cuprins intre minim 0,5 lei si maxim 3,41 lei.

„Suprasubscrierea de peste 4,5 ori a programului de rascumparare de actiuni ce tocmai s-a incheiat, ne-a certificat interesul major al actionarilor SIF Banat Crisana pentru astfel de mecanisme bursiere. Consider ca venim in intampinarea cererii actionarilor nostri, realizand, in acelasi timp, si o consolidare eficienta a valorii nominale a actiunii SIF Banat Crisana, unul din scopurile declarate ale mandatului nostru. Succesul primului program de rascumparare ne-a determinat sa continuam acest demers, pe care il readucem in fata actionarilor pentru aprobare.”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Bogdan Dragoi, presedintele si directorul general SIF Banat-Crisana.

In AGEA din octombrie va fi propusa si reducerea capitalului social SIF1 de la 54,8 mil. lei, la 52 mil. lei, ca urmare a anularii a 28,8 mil. actiuni dobandite de societate in cadrul programului anterior de rascumparari.

Marti, actionarii SIF Banat-Crisana au votat in Adunarea Generala reducerea numarului membrilor Consiliului de Administratie de la sapte la cinci membri, cu aplicabilitate de la data de 24 aprilie 2017 – data incetarii mandatului actualului Consiliu de Administratie.

Citeste si:
SIF Banat-Crișana face istorie: primul SIF cu adevărat capitalist
SIF Banat-Crișana face...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Cu putin timp inaintea inchiderii sedintei bursiere de marti, actiunile SIF1 cresteau cu 1,5%, pana la 1,672 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, SIF Banat-Crisana este evaluata la 548,8 mil. lei (123,3 mil. euro).

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri