Administratorii SIF Banat-Crisana (SIF1) au convocat o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) in care vor propune inceperea unui nou program de rascumparare de actiuni ce vizeaza 3,8% din capitalul societatii.

Programul de rascumparari propus in AGEA din 10 octombrie vizeaza maxim 20 de milioane de actiuni, pretul de cumparare pentru un titlu urmand sa fie cuprins intre minim 0,5 lei si maxim 3,41 lei.

„Suprasubscrierea de peste 4,5 ori a programului de rascumparare de actiuni ce tocmai s-a incheiat, ne-a certificat interesul major al actionarilor SIF Banat Crisana pentru astfel de mecanisme bursiere. Consider ca venim in intampinarea cererii actionarilor nostri, realizand, in acelasi timp, si o consolidare eficienta a valorii nominale a actiunii SIF Banat Crisana, unul din scopurile declarate ale mandatului nostru. Succesul primului program de rascumparare ne-a determinat sa continuam acest demers, pe care il readucem in fata actionarilor pentru aprobare.”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Bogdan Dragoi, presedintele si directorul general SIF Banat-Crisana.

In AGEA din octombrie va fi propusa si reducerea capitalului social SIF1 de la 54,8 mil. lei, la 52 mil. lei, ca urmare a anularii a 28,8 mil. actiuni dobandite de societate in cadrul programului anterior de rascumparari.

Marti, actionarii SIF Banat-Crisana au votat in Adunarea Generala reducerea numarului membrilor Consiliului de Administratie de la sapte la cinci membri, cu aplicabilitate de la data de 24 aprilie 2017 – data incetarii mandatului actualului Consiliu de Administratie.

Cu putin timp inaintea inchiderii sedintei bursiere de marti, actiunile SIF1 cresteau cu 1,5%, pana la 1,672 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, SIF Banat-Crisana este evaluata la 548,8 mil. lei (123,3 mil. euro).

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri