Actiunile Banca Transilvania (TLV) au intrat in componenta STOXX Eastern 50 Index, un indice european in care sunt inclusi liderii celor mai importante sectoare din Europa de Est. Indicele este folosit ca benchmark pentru instrumente financiare cu expunere pe regiune.

STOXX Eastern Europe 50 este un indice operat de STOXX Ltd, operatorul diviziei de indici a Deutsche Boerse Group. In acest indice sunt luate in considerare companiile din Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.

Banca Transilvania este singura companie romaneasca din componenta STOXX Eastern Europe 50. Indicele a crescut cu 10% in 2016, o evolutie aproape identica celei care a fost inregistrata si in cazul BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile TLV erau cotate joi la un pret de 2,38 lei/titlu, capitalizarea companiei ajungand astfel la 8,57 mld. lei

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri