Consiliul de Administratie al Electrica l-a desemnat in functia de director general al companiei pe Dan Catalin Stancu, care va prelua noua functie 24 octombrie.

Dan Stancu ii succede in functia de director general Iulianei Andronache - CFO, care a asigurat interimatul, incepand cu luna martie 2016.

Andronache il inlocuise temporar pe fostul CEO Ioan Rosca.

„Alegerea noului director general al companiei s-a facut in urma unui proces de selectie riguros, desfasurat dupa cele mai bune practici. Ii uram bun revenit in familia Electrica lui Catalin Stancu, a carui experienta este, in opinia noastra, foarte importanta, mai ales intr-o astfel de perioada plina de provocari. In acelasi timp, ii multumim Iulianei Andronache pentru modul in care a gestionat compania in ultimele sase luni”, a declarat, intr-un comunicat de presa, presedintele Consiliului de Administratie al Electrica, Cristian Busu.

Dan Catalin Stancu (53 de ani) are o experienta de peste 26 de ani in domeniul energiei electrice si al gazelor naturale, dintre care peste 19 ani i-a petrecut in cadrul Grupului Electrica (1990 - 2009), perioada in care a ocupat mai multe functii de conducere, inclusiv cea de director de afaceri corporative si privatizare.

Citeste si:
Arval are un nou director comercial. Vine de la UniCredit
Arval are un nou director...

De asemenea, de-a lungul timpului, a fost membru in Consiliile de Administratie ale Electrica Muntenia Nord, Electrica Distributie Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord, E.ON Moldova si CEZ Oltenia.

Incepand din anul 2009, Dan Catalin Stancu a activat la E.ON Romania, unde a ocupat pozitia de director de strategie si dezvoltare corporativa, precum si de membru in Consiliile de Administratie ale E.ON Distributie Romania si E.ON Renewable.

Catalin Stancu este absolvent al Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, detinand totodata un MBA de la Sheffield University, dar si o diploma in management de la Codecs-Open University, tot in Marea Britanie.

Citeste si:
Seful McDonald's, concediat din cauza unei relatii la munca
McDonald's isi concediaza...
Sursa foto: Compania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Electrica si-a acoperit pierderea din primul trimestru