Decizia a fost luata de instanta suprema si este definitiva. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Gherghel Gavril, seful serviciului de aprovizionare depozite din cadrul SISE Brasov, iar pentru el instanta a dispus achitarea. Tot achitarea s-a decis si in cazul oamenilor de afaceri Vasile Brasoveanu, Gheorghe Oprea, Dumitru Osman si Gheorghe Bitu. Pe de alta parte, afaceristii Ioan Daniel Staicu si Vasile Croitoru au primit pedepse cu inchisoare de trei, respectiv cinci ani, scrie Mediafax.

In cazul oamenilor de afaceri Sorin Marius Spirchez si Cornel Cosmin Caraba, instanta suprema a decis ca faptele s-au prescris. Decizia in acest dosar vine dupa zece ani de procese, timp in care cazul a ajuns, in prima instanta, pe masa judecatorilor de la Tribunalul Brasov, mai apoi a fost solutionat de cei de la Curtea de Apel Brasov, pentru ca sentinta definitiva sa o dea magistratii Inaltei Curti de Casati si Justitie.

Potrivit anchetatorilor, la inceputul anului 2004, omul de afaceri Vasile Croitoru a initiat constituirea unui grup infractional care a vandut in mod fraudulos Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice din cadrul Electrica Brasov produse electrice contrafacute, sub marca Siemens, la preturi supraevaluate. Produsele erau chinezesti si fusesera procurate din complexele comerciale bucurestene. "Cei doi directori brasoveni trimisi in judecata au cumprarat ilegal acesta marfa, dupa ce au primit mita cate patru miliarde de lei vechi si cate o masina de lux. Banii au fost folositi ulterior pentru construirea sau renovarea unor imobile proprietate personala, iar masinile au fost trecute pe numele unor rude. Prejudiciul adus Sucursalei Brasov a societatii Electrica insumeaza peste 200 de miliarde de lei vechi”, se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.