Consiliul de Administratie al Electrica SA si directorul general, Dan Catalin Stancu, au agreat de comun acord incetarea colaborarii, incepand cu data de 1 noiembrie 2018, iar functia de director general interimar al companiei a fost preluata de Georgeta Corina Popescu, fost secretar de stat in Ministerul Energiei.

“Consiliul de Administratie va demara imediat un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare si Remunerare, pentru a selecta un succesor. Pentru a asigura continuitatea, Consiliul a desemnat-o in calitate de director general provizoriu, pentru o perioda de un an sau pana la numirea unui nou Director General, pe doamna Georgeta Corina Popescu, in prezent director general al Societatii de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica', se arata intr-un comunicat Electrica citat de Agerpres.

De la data de 1 iunie 2018, Georgeta Corina Popescu ocupa pozitia de director general al Societatii de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica. Este absolventa a Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, specializarea Electroenergetica, iar cariera profesionala inceput-o in cadrul Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Bucuresti. Incepand cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu a trecut in sectorul privat, unde a ocupat functii importante in cadrul Grupului E.ON Romania si al Grupului OMV. In perioada decembrie 2015 - februarie 2017, Corina Popescu a ocupat pozitia de secretar de stat in Ministerul Energiei. In martie 2017, a fost numita in Directoratul Transelectrica, iar incepand cu 1 iunie 2017 presedinte al Directoratului Transelectrica.

Grupul Electrica a raportat un profit net consolidat de 210 milioane lei, in primul semestru din acest an, in crestere de peste 26 de ori fata de perioada similara din 2017, conform datelor financiare publicate de companie.

Profitul obtinut la sase luni reprezinta 83% din profitul net consolidat bugetat pentru anul 2018.

Citeste si:
Electrica Serv donează 30.000 euro Institutului Naţional de Boli...
Electrica Serv donează 30.000...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet este la doar un pas de listarea în liga mare a bursei
Setari Cookie-uri