Consiliul de Administrație al Electrica SA a decis revocarea din funcția de director general al Electrica a Corinei Popescu, înainte de terminarea mandatului.

Consiliul de Administraţie al societăţii Electrica a decis, joi, revocarea din funcţia de director general a Corinei Popescu, începând cu data de 16 mai, şi numirea în locul său, interimar, a lui Chiriţă Alexandru-Aurelian, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

"Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 5 mai 2022, Consiliul de Administraţie al Societăţii (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcţia de director general, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte", se menţionează în raport.

Totodată, potrivit sursei citate, CA a hotărât numirea lui Chiriţă Alexandru-Aurelian în funcţia de director general interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni "sau până la numirea unui nou director general, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni".

De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare şi Remunerare demararea rapidă unui proces de recrutare pentru poziţia de director general. Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei Georgeta Corina Popescu fusese desemnată, începând cu data de 1 februarie 2019, în funcţia de director general al companiei Electrica, pentru un mandat de 4 ani.

Ce rezultate financiare a avut Electrica în 2021

În anul 2021, Electrica SA a obținut un profit net individual de 321,8 milioane RON, in crestere cu 7,8% față de nivelul aferent anului 2020, iar rezultatul net al Grupului Electrica a fost pierdere de 553 milioane RON, înregistrând o scădere de 941 milioane RON, comparativ cu profitul de 388 milioane RON realizat în anul precedent. Scăderea a fost generată, în principal, de evoluția în creștere accelerată a costurilor cu achiziția de energie electrică.

În 2021, EBITDA consolidată a înregistrat o scădere cu 1.081 milioane RON față de valoarea din 2020, ajungând la valoarea negativa de 128 milioane RON. Evoluția EBITDA consolidată a fost generată, în principal, de performanța segmentului de furnizare, influențată semnificativ de majorarea abruptă a prețurilor de achiziție a energiei electrice, la care se adaugă creșterea costurilor cu achiziția de energie electrică pentru acoperirea pierderilor tehnologice din rețele pe segmentul de distribuție.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Electrica oferă servicii pentru circa 3,8 milioane de utilizatori. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri