Electrica S.A., unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România și în sectorul serviciilor energetice, a anunțat că a demarat procesul de recrutare și selecție a candidaților pentru mai multe posturi de directori

Potrivit anunțului oficial, Pluri Consultants România S.R.L. impreună cu Societatea Energetică ELECTRICA S.A. anunță declanșarea procesului de recrutare și selecție a candidaților pentru nominalizarea în vederea numirii în postul de Director General (Chief Executive Officer), Director Financiar (Chief Financial Office), Director Dezvoltarea Afacerii (Chief Business Development Officer) și Director Capital Uman (Chief People Officer) în cadrul ELECTRICA S.A..

Toate informațiile privind pozițiile scoase la concurs de Electrica, condițiile și criteriile de selecție, documentele ce trebuie completate în vederea depunerii candidaturii, precum și o scurtă descriere a procesului de recrutare și selecție, pentru fiecare din rolurile menționate, pot fi găsite AICI.

Care sunt condițiile pentru postul de CEO Electrica

Potrivit anunțului, pentru postul de CEO Electrica, criteriile de eligibilitate absolute, care trebuie satisfăcute în proporție de 100%, sunt:

• Studii superioare finalizate cu diplomă de licență

• Experiență profesională totală de minim 10 ani

• Experiență relevantă de management al unei structuri organizaționale de minim 3 ani.

Citește și: 7 sfaturi care-ți pot asigura un interviu de angajare de succes

Criteriile de eligibilitate relative, care reprezintă un avantaj, sunt:

• Studii postuniversitare finalizate – programe de Master

• Studii postuniversitare finalizate – MBA

• Studii doctorale finalizate

• Experiență profesională în domeniul energiei

• Experiență relevantă de management al unei entități organizaționale cu o cifră anuală de afaceri de minim 100 milioane €

Mai există și criterii de comptență, trăsături comportamentale și aliniere strategică.

Cât câștigă un CEO Electrica

Fostul CEO, Corina Popescu, a câștigat în 2021, 1.086.598 de lei din remunerații brute și beneficii. De asemenea, directorul general primește avantaje precum telefon, laptop sau mașină de serviciu. Potrivit Raportului de Remunerare pentru Administratori și Directori Executivi, remunerația Directorului General al Electrica este formată din:

▪ remunerația lunara fixă, cuprinsă între 9.000 EUR și 13.050 EUR brut;

▪ remunerația variabilă anuală cuprinsă între 30% și 50% din remunerația anuală fixă sau unîelement de remunerație sau compensație variabilă în funcție de realizarea indicatorilor de performanță;

▪ pachetul OAVT acordat la începutul mandatului va avea o valoare cuprinsă între 150% și 200% din remunerația anuală fixă.

Electrica S.A. este, în acest moment, cel mai important operator național de rețele de distribuție, dar și cel mai mare furnizor de energie electrică după numărul de clienți. Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori din toată țara. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra și este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

În mai, Corina Popescu, care era CEO la acel moment, a fost demisă de Consiliul de Administrație al companiei, după ce în 2021, rezultatul net al Grupului Electrica a fost pierdere de 553 milioane RON, comparativ cu profitul de 388 milioane RON realizat în 2020. Scăderea a fost generată, în principal, de evoluția în creștere accelerată a costurilor cu achiziția de energie electrică.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri