Astfel, indicii BET si BET-TR vor avea o componenta variabila, fata de una fixa de 10 companii in prezent. Numarul minim de companii va fi 10, iar maximul de 15 companii.

In plus, se introduce un Watchlist (lista de companii eligibile) in care se vor regasi companiile monitorizate pentru includerea in indicii BET si BET-TR. Componenta listei va fi decisa in cadrul sedintelor periodice din martie si septembrie. Companiile vor ramane in lista minim sase luni, pana la includerea in indici. Primul Watchlist va fi comunicat pietei in cel mai scurt timp si va ramane in vigoare pana la sedinta Comisiei Indicilor din martie 2017.

“Se mentin criteriile de includere a companiilor in cei doi indici. Astfel, BET si BET-TR vor include cele mai tranzactionate companii care indeplinesc criteriile de raportare si relatie cu investitorii (IR), implementate in ianuarie 2015”, se mentioneaza intr-un anunt al BVB.

Citeste si:

Criterii de raportare si IR sunt:

  • raportare conform standardelor IFRS, in conformitate cu cerintele legale in vigoare;
  • raportare in limba engleza, pentru rapoartele curente si periodice, care se va transmite BVB concomitent cu rapoartele in limba romana;
  • un eveniment destinat analistilor si investitorilor (conferinte telefonice sau intalniri cu analistii si investitorii) organizat trimestrial, dupa publicarea rezultatelor financiare, intr-un orizont de timp rezonabil.

Componenta si numarul de companii in indici se pot modifica de doua ori pe an, in martie si septembrie, dar si in conditii exceptionale (de exemplu in cazul listarii unor noi companii).

In viitor, un set suplimentar de cerinte privind respectarea prevederilor Codului de Guvernanta Corporativa al BVB vor fi luate in considerare pentru a stabili eligibilitatea in indici.