“Impreuna cu Junior Achievement Romania sprijinim eforturile organizatiei de a aduce educatia financiara mai aproape de elevi. Imbunatatirea nivelului de cultura financiara in Romania este una dintre prioritatile si obiectivele pe termen lung ale Bursei de Valori Bucuresti si suntem incantati sa continuam ofensiva educationala, inclusiv in liceele din Romania”, a mentionat, intr-un comunicat de presa, Lucian Anghel, presedinte Bursa de Valori Bucuresti.

Pana in prezent, peste 3.700 de elevi din mai mult de 77 de licee din 47 de localitati au ales sa aiba la clasa, fie ca disciplina optionala, fie la orele de dirigentie si consiliere sau extracurricular o ora de studiu a manualului Bursa si Investitiile. Manualul este impartit in sase capitole, care parcurg teme precum rolul bursei in economie, ce inseamna o investitie si care sunt primii pasi, cum se realizeaza finantarea prin piata de capital si cum se poate crea un portofoliu de investitor. In plus, elevii au la dispozitie un glosar de termeni si o serie de teste pentru a-si verifica nivelul de cunostinte.

“Odata cu lansarea manualului Bursa si Investitiile, ne dorim ca tinerii de liceu sa devina cunoscatori ai fenomenului bursier. Impreuna cu partenerii nostri punem umarul la crearea unei noi generatii de investitori”, a declarat Ludwik Sobolewski, director general Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste si:

“JA considera piata de capital o componenta importanta a mecanismelor economice transparente si de aici necesitatea educarii acestui mod de investitie si capitalizare. Mai mult, doua companii conduse de alumni JA Romania au fost deja listate in ultimul an pe AeRO (Bittnet Systems si Ascendia). Un manual bun este un ajutor mare pentru profesorii interesati sa predea educatie financiara si de investitii. Succesul programului va veni si din sprijinul comunitatii de profesionisti, de brokeri, care sa participe la lectiile de la clasa ca voluntari si sa ofere elevilor experiente reale in aceste programe learning by doing”, a spus Stefania Popp, director executiv la Junior Achievement Romania.

Lansarea manualului scolar “Bursa si Investitiile” se integreaza in strategia Bursei de Valori Bucuresti, alaturi de celelalte proiecte derulate sub umbrela “Fluent in Finante”.

Sursa foto: BVB