Swiss Capital a ajuns al doilea cel mai puternic actionar BRK Financial Group

Swiss Capital si-a marit detinerea la 10% in cadrul BRK Financial Group (BRK), singura casa de brokeraj listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ajungand astfel al doilea cel mai mare actionar al firmei din Cluj.

Swiss Capital, FDI Active Dinamic – fond de investitii administrat de Swiss Capital Asset Management si Sorin Apostol – reprezentantul departamentului de control intern al Swiss Capital, au achizitionat recent 16,91 milioane de actiuni BRK. Grupul Swiss Capital este al doilea cel mai mare actionar al BRK, dupa SIF Muntenia (SIF4), care detine 18,4% din titluri. Swiss Capital a cumparat actiunile de la Anton si Flavia Ionescu.

La inceputul saptamanii, Adrian Andrici, un apropiat al Swiss Capital, si firma Global Consult cerusera revocarea membrilor Consiliului de Administratie al BRK. Cererea a venit dupa ce, la inceputul lui noiembrie, Catalin Mancas a demisionat din functia de presedinte al board-ului BRK Financial Group.

Swiss Capital se afla pe locul al doilea in topul brokerilor de pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an, cu o cota de piata de 17,4% si tranzactii intermediate in valoare de 2,95 mld. lei. Primul loc in clasament este ocupat de cehii de la Wood&Co.

BRK Financial Group se afla pe locul 11 in topul brokerilor, cu un rulaj intermediat de 289,5 mil. lei.

Citeste si:
Fuziunile și achizițiile s-au menținut la un nivel semnificativ în...
Fuziunile și achizițiile s-au...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri