Oferta publica initiala (IPO) de actiuni MedLife (M) s-a incheiat la finalul zilei de joi, 15 decembrie, transa investitorilor de retail fiind subscrisa de trei ori.

Pana la finalul sedintei bursiere de joi, micii investitori au trimis ordine pentru 4,16 milioane de actiuni Medlife, in conditiile in care in transa acestora au fost scoase la vanzare 1,32 milioane de actiuni. Micii investitori au subscris la pretul maxim, de 35 lei/actiune, valoarea totala a ordinelor trimise de acestia ajungand la 145,6 milioane lei.

Pretul final va fi stabilit insa in functie de ordinele trimise de investitorii institutionali, care au putut subscrie la orice pret, pana la cel maxim. In transa institutionalilor au fost scoase la vanzare 7,51 milioane de actiuni.

Oferta s-a desfasurat in perioada 6-15 decembrie (7-15 decembrie pentru investitorii de retail), iar micii investitorii care au subscris in primele patru zile beneficiaza de un discount de 5% din pretul final.

Potrivit prospectului, suma neta pe care vanzatorii o vor obtine ca urmare a IPO-ului poate ajunge la un maxim de 309,4 mil. lei, din care 9 milioane lei sunt reprezentate de comisioanele, tarifele si cheltuielile asociate ofertei.

In aceste conditii, daca se va incheia cu succes, tranzactia de la MedLife are sanse ridicate sa devina cel mai mare IPO privat facut vreodata pe Bursa de Valori Bucuresti, depasind recordul precedent stabilit de BRD in anul 2000 (aproape 100 mil. lei).

Vineri, 16 decembrie, va fi publicat pretul final de oferta, aceasta urmand sa fie si data tranzactiei aferente IPO-ului.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri