Compania de consultanta si brokeraj a grupului Banca Transilvania, BT Capital Partners (BTCP), a demarat o colaborare cu banca de dezvoltare International Investment Bank (IIB), cu sediul in Moscova, in domeniul pietelor de capital, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

BTCP si IIB si-au propus dezvoltarea parteneriatului in directia atragerii de finantare prin Bursa de Valori Bucuresti (BVB), acordarii de credite sindicalizate si interbancare, operatiuni de trezorerie, consultanta si garantii bancare inclusiv pentru operatiuni de export-import si lansarea unor linii de credit pentru IMM-uri. Cu asistenta BT Capital Partners, in 2015 si 2016, IIB a plasat cu succes doua oferte de obligatiuni pe piata din Romania, in valoare totala de 411 milioane lei (91 milioane euro), conform News.ro.

”Acestea au fost printre cele mai mari plasamente realizate in Romania de institutiile financiare internationale, premiate de Asociatia Brokerilor pentru cotributia adusa la dezvoltarea pietei de obligatiuni corporative in ultimii doi ani. In anul 2013, IIB a acordat companiei BT Leasing, membra a grupului Banca Transilvania, o linie de credit de 10 milioane euro pentru sutinerea IMM-urilor din Romania”, se arata in comunicat.

IIB este o banca de dezvoltare cu sediul in Moscova, care detine fonduri de 374 milioane de euro, si din care fac parte Romania, Bulgaria, Ungaria, Vietnam, Cuba, Mongolia, Rusia, Slovacia si Cehia, potrivit informatiilor publicate pe site-ul propriu.

In luna martie, Banca Transilvania a preluat Capital Partners, pe care a integrat-o cu filiala BT Securities pentru a deveni o divizie de investment banking in cadrul grupului. Capital Partners a fost o companie de consultanta din domeniul fuziunilor si achizitiilor si finantelor corporative fondata acum 10 ani de Doru Lionachescu si de cativa parteneri.

Citeste si:
OFICIAL| Revolut primește o finanțare de 500 de milioane de dolari
OFICIAL| Revolut primește o...

De la infiintare si pana la preluarea de catre Banca Transilvania, aceasta a intermediat tranzactii in valoare de peste 2 miliarde de euro. Banca Transilvania era, anul trecut, inainte de preluarea Volksbank, a treia banca din Romania, cu o cota de piata de aproape 9,8%. Inainte de preluare, Volksbank detinea 3,4% din activele bancare.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
BT își mărește cu 33% profitul anual. Peste jumătate din bani merg la acționari
Setari Cookie-uri