“Contrar asteptarilor, piata locala de actiuni a avut un inceput de an foarte bun, bursa nu a reactionat la tumultul politic. Credem ca aceasta crestere este datorata unor factori interni ai companiilor cotate, de la care se asteapta dividende foarte bune. Cred ca 2017 va fi mai putin volatil decat 2016, tinand cont de ce stim astazi”, a declarat Dolea, la emisiunea Profesionistii in Investitii.

Si pentru businessul din Romania al Pioneer Asset Management anul 2016 a fost unul asezat, dupa cresterile accelerate din anii anteriori. Astfel, volumul total al activelor administrate in Romania a fost in jur de 160 milioane de euro, fata de 150 milioane la inceputul anului trecut.

“Si ritmul de crestere al pietei a fost mult mai calm anul trecut, datorita volatilitatilor de pe pietele internationale dar si a unui grad de maturitate, oricat de tanara si de emergenta ar fi piata. Suntem in continuare optimisti, ne asteptam la continuarea cresterilor, probabil ca procentul va fi undeva intre 5 si 7%”, a mai spus Florin Dolea.