“Suntem dezamagiti ca Ministerul Energiei a ales sa propuna un alt Consiliu interimar la Hidroelectrica. Cea mai valoroasa companie din Romania are nevoie de stabilitate, predictibilitate si profesionisti de top in Consiliul de Supraveghere. Actuala propunere nu respecta dispozitiile privind guvernanta corporativa din Legea 111/2016, care stabileste criterii profesionale si proceduri transparente de selectare a membrilor Consiliilor de Supraveghere din companiile de stat”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea.

Acesta considera ca numirea unui alt consiliu interimar in locul unuia pe termen lung, selectat in conformitate cu Legea 111/2016, nu va face decat sa prelungeasca instabilitatea si lipsa de predictibilitate pentru companie inca patru luni, generand riscuri majore pentru aceasta si punand in pericol “extraordinara poveste de succes a Hidroelectrica”.

Mentinerea starii actuale de provizorat va intarzia, cel mai probabil, IPO-ul Hidroelectrica. “Este foarte posibil ca aceasta situatie sa aiba ca efect diminuarea valorii companiei la listare, scaderea increderii investitorilor in oportunitatea de a investi in Hidroelectrica, si, nu in ultimul rand, prejudicierea actionarilor sai, statul roman si Fondul Proprietatea”, spune Konieczny.

Seful Fondul Proprietatea adauga faptul ca, potrivit propriei interpretari a dispozitiilor de guvernanta corporativa, daca Ministerul Energiei nu este inca pregatit sa numeasca un Consiliu pe un mandat de patru ani, singura optiune legala este prelungirea mandatului Consiliului actual cu inca doua luni, acesta fiind deja familiarizat cu operatiunile Hidroelectrica.

Sursa foto: Agerpres