Consiliul de administratie al Transgaz a inceput procedura de selectie a unui nou director general

Consiliul de Administratie al Transgaz, un monopol al transportului de gaze, a inceput procedura de selectie a unui nou director general, dupa demisia fostului manager, Petru Vaduva.

”Prin Hotararea nr. 18/12.06.2017 Consiliul de Administratie al Transgaz a aprobat declansarea procedurii de selectie a directorului general si a directorului economic in conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare”, potrivit Transgaz, citat de News.ro.

Selectia va fi facuta de catre Consiliul de Administratie, impreuna cu membrii comitetului consultativ de nominalizare si remunerare, ”fara implicarea vreunui expert independent specializat in recrutarea resurselor umane”.

Petru Vaduva a renuntat la postul de director general al Transgaz invocand ”motive personale”, iar consiliul de administratie al companiei l-a numit director general interimar pe Ion Sterian, actualul sef al board-ului. Atat Vaduva, cat si Sterian si-au inceput mandatele in anul 2013. Vaduva a renuntat la calitatea de director general din motive personale, dar continua mandatul de administrator neexecutiv.

Transgaz, investigata de Comisia Europeana

Intr-un interviu acordat News.ro, ministrul Economiei, Mihai Tudose, se declara multumit de modul in care este administrata Transgaz, companie aflata in subordinea ministerului.

Citeste si:
Final de an peste așteptări pentru marile companii românești
Final de an peste așteptări...

Demisia lui Petru Vaduva a venit in contextul in care Comisia Europeana a deschis pe 1 iunie o procedura oficiala de investigare a Transgaz, compania fiind suspectata ca a impiedicat exportul de gaze naturale din Romania catre alte state membre ale Uniunii Europene prin Ungaria.

Decizia a venit la un an dupa inspectiile desfasurate la companiile Transgaz, Romgaz si OMV Petrom de catre inspectori de concurenta ai Comisiei Europene.

Transgaz (simbol bursier TGN) a avut in primul trimestru un profit net de 320,1 milioane lei, in crestere cu 86% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania Transgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,5% din actiuni. Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 5,2 miliarde lei (1,2 miliarde euro).

Citeste si:
Transgaz, profit in crestere in primul semestru din 2017
Transgaz a obtinut in S1 un...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri