Blue Air, cea mai mare companie aeriana romaneasca, se pregateste sa se listeze la bursa, insa procesul ar putea dura trei ani de zile, a declarat marti, pentru News.ro, directorul general al companiei, Gheorghe Racaru.

Nu o vad mai devreme de trei ani (listarea la bursa, n.r.), cam acolo e target-ul nostru. Orice companie, cand are o tinta, incepe din timp sa construiasca, sa puna caramida cu caramida, sa construiesti fundamentul. Dar suntem intr-o faza incipienta”, a declarat Gheorghe Racaru, pentru News.ro.

Managerul estimeaza ca Blue Air va inregistra, in acest an, o cifra de afaceri de 400 milioane euro si aproximativ 5 milioane de pasageri transportati, indicatori in crestere cu peste 35%, ca urmare a majorarii frecventelor pe anumite rute si a inaugurarii unor rute noi.

Estimam un numar de cinci milioane pasageri pentru acest an, in crestere cu peste 35%. Am deschis rute noi, in special in Scandinavia: Copenhaga, Oslo, Helsinki, am crescut frecventele pe alte rute, am diversificat rutele interne deservite, atat in ceea ce priveste destinatiile, cat si numarul zborurilor pe fiecare destinatie, am legat Marea Neagra - Constanta - de Cluj, Timisoara, Oradea si Iasi, tocmai pentru a facilita dezvoltarea turismului intern”

Gheorghe Racaru

Citeste si:
Se inchide Aeroportul din Bacau. Ce vor face companiile aeriene?
Se inchide Aeroportul din...

Blue Air si Boeing a facut, marti, o comanda pentru sase avioane 737 MAX 8, insa isi pastreaza dreptul sa mai cumpere alte doua astfel de aeronave in aceleasi conditii, compania devenind astfel primul operator de Boeing 737 MAX din Romania. In plus, Blue Air va inchiria alte doisprezece Boeing 737 de la Air Lease Corporation, partenerul cu care a inceput in acest an colaborarea. Cele sase aeronave au o valoare de lista de peste 600 milioane dolari.

In anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriana romaneasca, depasind in premiera compania de stat Tarom dupa numarul de pasageri transportati.

Compania low-cost opereaza zboruri catre peste 100 de rute, din 16 tari. Compania are opt baze operationale, in Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Larnaca, Liverpool si Torino.

Citeste si:
Blue Air lanseaza 8 noi rute de zbor din Romania
Blue Air lanseaza opt noi...
Sursa foto: Facebook/ Blue Air

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce spune ministrul Transporturilor despre privatizarea Tarom
Setari Cookie-uri