Bursa de Valori Bucuresti a inchis saptamana trecuta a cincea luna consecutiva de crestere din acest an, timp in care a acumulat un castig de 23% si a ajuns sa aiba cea mai buna evolutie din Uniunea Europeana.

“Nu trebuie sa judecam daca o piata este supra sau subevaluata dupa dinamica dintr-o anumita perioada de timp, fie ea si spectaculoasa. Sunt alti indicatori, atat generali cat si specifici anumitor sectoare, care pot indica daca piata este supraevaluata. Nu cred ca vorbim de o supraevaluare generalizata a pietelor de actiuni”, a declarat Razvan Szilagyi.

Pe plan international, analistii privesc cu precautie cresterea Bursei din New York, aflata in cea de-a 99-a luna “bull”, al doilea cel mai lung raliu din istorie, dupa celebra “bula dot-com” din perioada 1990 – 2000, care in final a dus la o cadere de 50% a pretului actiunilor. Indicele american S&P 500 a urcat cu 8,6% in 2017 si cu un spectaculos 74% in ultimii patru ani.

Citeste si:

“Cu exceptia SUA, nu consideram ca pietele de actiuni sunt supraevaluate. Ramane insa intrebarea, cum se vor comporta restul pietelor, chiar si cele cu evaluari in limitele normale, in cazul unei corectii semnificative in SUA. In SUA dar si la nivel global, un risc semnificativ vine din zona administratiei Trump. Daca la finalul anului trecut asteptarile cu privire la implementarea unor politici de relaxare fiscala au dus pietele de actiuni americane catre noi maxime, perspectiva inabilitatii de a indeplini asteptarile ar putea sa fie motivul urmatoarei corectii”, considera Szilagyi.

Cititi articolul complet in Wall-Street PRO