Consiliul de supraveghere al producatorului de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, l-a numit in sedinta de miercuri in functia de presedinte al directoratului pe Bogdan Badea, fost secretar de stat la Ministerul Energiei si director in cadrul societatii.

In aceeasi sedinta au mai fost alesi ca membri Mihai Zdru si Marian Bratu.

Mihai Zdru este fost director in cadrul transportatorului de energie Transelectrica, iar Marian Bratu este director al departamentului mentenanta din Hidroelectrica. De cealalta parte, Ovidiu Agliceru, fostul director general al Hidroelectrica, a fost retrogradat pe postul de sef al directiei de producere de energie electrica.

„Fondul Proprietatea isi exprima dezamagirea in legatura cu numirea noului Directorat interimar la Hidroelectrica. Inlocuirea Directoratului precedent survine in pofida rezultatelor financiare extraordinare obtinute de acesta. Profitul inainte de impozitare in primul trimestru al anului 2017 a fost cu 38% mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2016, un an cu un profit record in istoria companiei – de 1,27 miliarde de lei”, mentioneaza Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea, companie care controleaza 20% din Hidroelectrica.

Sursa foto: Agerpres