Operatiunea a fost aprobata cu voturile a 98,5% din actionarii prezenti la Adunarea Generala de vineri. Oficialii Patria Bank prezenti la AGA au declarat ca nu considera ca nivelul capitalizarii bursiere a PBK va fi afectat de reducerea capitalului, avand in vedere ca atat capitalul propriu cat si activul net contabil al bancii vor ramane la acelasi nivel.

Patria Bank (banca construita pe activele Banca Comerciala Carpatica si NexteBank) isi va reduce capitalul social cu suma de 149,1 mil. lei de la 376,2 mil lei (capitalul social rezultat dupa fuziunea Patria-Carpatica), la 227,1 mil. lei, prin anularea unui numar de 1.491.181.900 actiuni, proportional cu cota de participare a fiecarui ationar la capitalul social al bancii la data de inregistrare.

Reducerea capitalului social este realizata pentru acoperirea partiala a pierderilor cumulate ale Bancii Carpatica inregistrate la finalul anului 2016, in cuantum de 149,1 mil. lei.

Tot in AGA de vineri, actionarii Patria l-au desemnat pe Vasile Iuga in calitate de membru independent al Consiliului de Administratie.

Sursa foto: Shutterstock