Administratorii Patria Bank (BCC) au convocat o Adunare Generala a Actionarilor (AGA) in urma careia vor sa reduca cu 40% capitalul social al bancii in scopul acoperirii pierderilor acumulate de banca in anii anteriori. Actiunile Patria scadeau cu 5% pe Bursa de Valori Bucuresti la scurt timp dupa acest anunt.

Daca actionarii vor fi de acord, Patria Bank (entitatea care a preluat Banca Comerciala Carpatica) isi va reduce capitalul social cu suma de 149,1 mil. lei de la 376,2 mil lei (capitalul social rezultat dupa fuziunea Patria-Carpatica), la 227,1 mil. lei, prin anularea unui numar de 1.491.181.900 actiuni, proportional cu cota de participare a fiecarui ationar la capitalul social al bancii la data de inregistrare.

Potrivit unor surse din piata, dupa reducerea capitalului, Patria ar intentiona sa faca o emisiune de obligatiuni pentru a se finanta.

Reducerea capitalului social este realizata pentru acoperirea partiala a pierderilor cumulate ale bancii inregistrate la finalul anului 2016, in cuantum de 149,1 mil. lei.

Adunarea Generala este programata sa aiba loc la data de 28 iulie, iar data de referinta este 18 iulie.

Citeste si:
PREDICTII: Patria Bank vrea o cota de piata de 2,5% si profit din 2018
Patria Bank vrea sa isi...

Actiunile Patria Bank scadeau vineri cu 5%, la 0,1035 lei, capitalizarea companiei ajungand astfel la 227,9 mil. lei. De la inceputul anului, titlurile BCC sunt in crestere cu 8,4%.

*Grafic realizat avand in vedere cotatia actiunilor BCC vineri, la ora 16:30

Citeste si:
Fuziunea dintre Patria Bank si Carpatica se prelungeste
Fuziunea dintre Patria Bank...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum vad analistii 10 perle "uitate" pe Bursa de Valori Bucuresti