In urma acestei tranzactii, Teraplast va avea o participatie de 99,99% din capitalul social al Politub, iar Terasteel o participatie de 00,01%.

Achizitia pachetului de actiuni este conditionata de obtinerea avizului favorabil de preluare din partea Consiliului Concurentei.

„Unul dintre principalele motive care au stat la baza acestei decizii a fost dorinta grupului de a avea un mai mare control asupra companiei, respectiv de a implementa deciziile de management mai rapid si eficient, pentru a fi in acord cu cerintele actuale ale pietei. De asemenea, un alt factor important avut in vedere este dezvoltarea acestui segment de produse”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Mirela Pop, Director General Teraplast

Reprezentantii Teraplast mai spun ca aceasta achizitie era prevazuta in planul de investitii a grupului, Politub S.A. fiind un jucator important pe piata tevilor de apa si gaz. In 2016, societatea a realizat o cifra de afaceri de 49 milioane lei si un profit net de 1,75 milioane lei.

Sursa foto: Compania