Teraplast (TRP) a preluat activitatea Politub incepand cu data de 31 decembrie 2017. Pretul acestei preluari a fost de 21,8 milioane de lei. Bugetul tranzactiei este cuprins in planul de investitii Teraplast, majorat prin hotarare AGA, de la 96 milioane lei, la 131 milioane lei.

Transferul a avut loc dupa ce Grupul Teraplast a finalizat procesul de achizitie integrala a pachetului de actiuni Politub, detinut de compania franceza New Socotub. Din 11 octombrie 2017, grupul TeraPlast detine controlul unic asupra Politub. Costul tranzactiei pentru 50% din actiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.

Incepand cu ultima zi a anului 2017, Politub a transferat business-ul catre Teraplast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra constructiilor, echipamentelor si a celorlalte active Politub (exceptand terenurile, Teraplast avand un drept de superficie pe terenul necesar desfasurarii activitatii) la valoarea de piata de la acea data.

Tot de la inceputul anului 2018, Teraplast preia toti angajatii Politub, care vor intra astfel in colectivul TeraPlast.

In urma acestei preluari, Politub devine divizia de tevi polietilena a TeraPlast. Compania isi propune sa dezvolte activitatea noii divizii, valorificand oportunitatile din piata si infrastructura de vanzari pe care o are TeraPlast. Astfel, reprezentantii companiei isi propun in 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de tevi polietilena.

Citeste si:
Teraplast a cumparat producatorul de panouri sandwich Interlemind
Teraplast a cumparat...

Sursa foto: Compania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Teraplast continua seria de achizitii: Politub, preluata integral