Afacerile companiei de servicii medicale au crescut cu 28,8%, in conditiile in care veniturile operationale au crescut cu 32%, la 310,4 mil. lei. “Evolutia s-a datorat, in principal, cresterii semnificative din toate liniile de afaceri ale Grupului, cu preponderenta in Stomatologie, Clinici si Laboratoare, precum si achizitiilor finalizate de grup in 2016 si 2017”, se mentioneaza intr-un raport Medlife.

Veniturile provenite din linia de afaceri de Stomatologie au inregistrat cea mai mare crestere in primul semestru (+954% y/y), ajungand la 18,5 mil. lei. Medlife a preluat anul trecut pachetul majoritar de actiuni al grupului de firme Dent Estet, cel mai mare operator de servicii stomatologice din Romania.

Medlife a marcat o crestere semnificativa si la capitolul “alte venituri operationale”, ca urmare a tranzactiei de tip ‘vanzare si leaseback’ generata de achizitia cladirii Banu Manta din Bucuresti.

Pierderea financiara a companiei a crescut in S1 2017 cu 0,4 mil. lei, de la 7,9 mil. lei in S1 2016, la 8,4 mil. lei la finalul lunii iunie 2017, in principal din cauza pierderilor nete din cursul valutar inregistrate in primul semestru din acest an.

Sursa foto: Agerpres