Actiunile Biofarm (BIO) cresteau puternic luni pe bursa, dupa ce producatorul de medicamente a anuntat o crestere a profitului net cu 36% in primul semestru, la 20,6 mil. lei.

Veniturile din vanzari ale companiei au avut de asemenea o evolutile pozitiva in S1 2017, acestea ajungand la 82,3 mil. lei dupa o crestere de 19% comparativ cu perioada similara din 2016.

“Cresterea cifrei de afaceri si a profitului se bazeaza pe aplicarea planurilor manageriale si monitorizarea continua a directiilor strategice stabilite pentru 2017. Cele mai importante actiuni ale companiei au fost orientate spre analiza atenta in vederea cresterii randamentului si implicit a cifrei de afaceri. Aceste actiuni au fost posibile avand la baza schimbarea strategiei comerciale, de reorganizare a structurii fortelor de vanzare, consolidarea pietelor interne si internationale, lansarea de produse noi si realizarea de parteneriate strategice, prin investitii si cooperari, pentru asigurarea premizelor dezvoltarii pe termen mediu si lung a companiei”, se mentioneaza in raportul semestrial al companiei.

Biofarm, companie controlata de SIF Muntenia (SIF4), SIF Moldova (SIF2) si SIF Banat-Crisana (SIF1), avea lichiditati de 36 mil. lei la finalu primul semestru din 2016, in crestere cu 2% comparativ cu finalul anului trecut.

Titlurile BIO cresteau cu 5,6% la mijlocul sedintei bursiere de luni, pana la 0,34 lei/unitate, ajungand astfel la o crestere de 26% la nivelul anului 2017. Avand in vedere aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 335 mil. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri