Fondul Proprietatea a demarat o procedura competitiva ce poate duce vanzari ale participatiilor pe care le detine in cadrul Engie Romania si filialelor Enel.

Anuntul FP vizeaza pachetele de actiuni detinute in cadrul E-Distributie Muntenia (fosta ENEL Distributie Muntenia), E-Distributie Banat (fosta Enel Distributie Banat SA), E-Distributie Dobrogea (fosta Enel Distributie Dobrogea), Enel Energie, Enel Energie Muntenia, precum si Engie Romania. Toate participatiile mentionate reprezinta 18,93% din valoarea activului net al Fondului si erau evaluate la 2,02 mld. lei in portofoliul FP.

Procesul va fi coordonat de Ithuba Capital AG, firma austriaca care ofera servicii de management al investitiilor si consiliere financiara.

Fondul Proprietatea a vandut recent participatiile pe care le detinea in patru filiale Electrica, tranzactie pentru care a incasat 752 mil. lei.

Actiunile FP se tranzactionau luni pe bursa la un pret de 0,87 lei/titlu, in crestere cu 0,1%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri