Fondul Proprietatea isi anunta actionarii ca poate face o noua distributie daca vinde Enel sau alt pachet important de actiuni

Fondul Proprietatea (FP) ar putea sa faca o distributie suplimentara de numerar daca in 2018 va finaliza cu succes vanzarea Enel sau a unui alt pachet important de actiuni, mentioneaza administratorii FP intr-o scrisoare trimisa actionarilor saptamana aceasta.

"Daca vom avea o vanzare importanta in cursul anului 2018, cum ar fi detinerea Fondului in Enel, vom lua in considerare, cu siguranta, distributii suplimentare de numerar catre actionarii Fondului", spun oficialii Fondul Proprietatea.

Actionarii FP au aprobat deja distributia in acest an a unui dividend brut de 0,0678 lei/actiune (randament 7,1% la preturile inregistrate joi pe bursa).

FP controleaza mai multe pachete de actiuni in cadrul filialelor Enel din Romania, acestea reprezentand 14,5% din activul net. Fondul incearca inca de anul trecut sa vanda pachetele de actiuni detinute in cadrul E-Distributie Muntenia (fosta ENEL Distributie Muntenia), E-Distributie Banat (fosta Enel Distributie Banat SA), E-Distributie Dobrogea (fosta Enel Distributie Dobrogea), Enel Energie si Enel Energie Muntenia. Titlurile din cele cinci filiale sunt evaluate in portofoliul FP la un total de 1,42 mld. lei.

"Politica privind distributiile anuale de numerar nu limiteaza returnarile suplimentare de numerar si rascumpararile de actiuni proprii care vor putea fi recomandate de catre managementul Fondului separat, sub rezerva disponibilitatii de finantare si in functie de nivelul de discount, in conformitate cu Declaratia de Politica Investitionala", mai spun oficialii FP in scrisoarea catre actionari.

Citeste si:
Fondul Proprietatea distribuie 1,48 mld. lei către acționari anul...
Fondul Proprietatea...

Fondul a demarat in ultimul an proceduri competitive pentru vanzarea pachetelor de actiuni Enel, Hidroelectrica si Engie Romania. Participatia, de la Engie valoreaza 472 mil. lei, in vreme ce titlurile Hidroelectrica sunt evaluate la un total de 3,5 mld. lei.

Fondul Proprietatea si-a lichidat complet anul trecut detinerile de la Electrica, Oil Terminal, Banca Transilvania, Primcom, Cetatea, precum si o parte din detinerea de actiuni BRD. De asemenea, anul acesta FP a vandut integral pachetul de actiuni pe care il detinea la Conpet (6,06% din companie), pentru care a incasat 52,9 mil. lei.

Citeste si:
ANRE lansează un call-center pentru consumatorii de energie
ANRE lansează un call-center...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri