'Regimul' Franklin Templeton se prelungeste la Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea (FP) va continua sa fie administrat de compania americana Franklin Templeton, actionarii Fondului aproband marti prelungirea mandatului de management cu inca 2 ani.

La Adunarea Generala a Actionarilor Fondul Proprietatea de marti, actionarii au votat pentru continuarea mandatului Franklin Templeton, americanii administrand FP din anul 2010.

Tot la AGA de marti, actionarii au aprobat si un nou program de rascumparare de actiuni pentru un numar maxim care va fi determinat astfel incat numarul total de actiuni proprii neanulate (achizitionate in cadrul acestui program si/sau in cadrul programelor anterioare) sa nu depaseasca 20% din valoarea capitalului social subscris.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale s-a aflat si numirea Deloitte in calitate de auditor al Fondul Proprietatea. Potrivit hotararii actionarilor, compania de consultanta urmeaza sa primeasca un maxim de 74.000 euro + 9.500 lire sterline (fara TVA)pentru auditarea situatiilor financiare aferente anului 2017, 83.700 EUR + 9.500 GBP (fara TVA) pentru anul 2018 si 75.300 EUR + 9,500 GBP pentru anul 2019.

Actiunile Fondul Proprietatea se tranzactionau marti pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 0,847 lei, in crestere cu 0,24%.

Citeste si:
Fondul Proprietatea vinde 1,7 mld. acțiuni OMV Petrom
Fondul Proprietatea vinde 1,7...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: Wikimedia / BrokenSphere

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri