Sebastian Valentin Dumitrescu, in varsta de 94 de ani, actionar minoritar al Oil Terminal Constanta, a cerut convocarea adunarii generale ordinare a actionarilor in vederea alegerii membrilor Consiliului de Administratie prin metoda votului cumulativ.

Votul cumulativ este un procedeu de votare avantajos in special pentru actionarii minoritari, prin care fiecare actionar are dreptul la un numar de voturi egal cu numarul actiunilor detinute, inmultit cu numarul pozitiilor de membri ai consiliului de administratie supuse la vot sau cu numarul propunerilor care urmeaza sa fie rezolvate.

Sebastian Valentin Dumitrescu controleaza 13,05% din capitalul social al operatorului terminalului petrolier la Marea Neagra.

”Societatea Oil Terminal informeaza actionarii cu privire la faptul ca Dumitrescu Sebastian Valentin, in calitate de actionar al societatii, cu o pondere de 13,05% din capitalul social, a solicitat convocarea adunarii generale ordinare a actionarilor in vederea alegerii membrilor Consiliului de Administratie prin metoda votului cumulativ”, arata un comunicat emis de Oil Terminal.

Consiliul de Administratie urmeaza sa convoace Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor.

Citeste si:
Cine este noul director general al Salrom
Presedintele consiliului de...

I luna iulie, compania a anuntat ca Sebastian Valentin Dumitrescu a dat in judecata operatorul terminalului petrolier la Marea Neagra, solicitand intre altele constatarea nulitatii absolute a hotararii Adunarii Generale a Actionarilor privind majorarea de capital a companiei.

”Societatea Oil Terminal informeaza actionarii cu privire la faptul ca in data de 19 iulie 2017 s-a primit la sediul societatii o cerere de chemare in judecata formulata de catre Dumitrescu Sebastian Valentin, actionar al societatii, prin care solicita: constatarea nulitatii absolute partiale a art. 12 alin. 6 din Actul Constitutiv al Oil Terminal, constatarea nulitatii absolute integrale a hotararii AGEA din 10 octombrie 2016 privind majorarea de capital al Oil Terminal”, a informat compania, in luna iulie.

Actiunile Oil Terminal cresteau marti cu 1,2%, compania fiind evaluata astfel pe Bursa de Valori Bucuresti la 96 mil. lei.

Citeste si:
Allview va oferi 5 acțiuni gratuite pentru fiecare acțiune deținută
Visual Fan, producătorul...
Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri