PNL a inceput sa isi propuna oamenii in Consiliile de Administratie ale companiilor de stat, la o saptamana de la guvernare

La doua zile dupa ce a devenit actionar majoritar al Transelectrica, Secretariatul General al Guvernului a inceput operatiunea de numire a unor membri PNL sau persoane apropiate partidului pe functii de conducere a companiei. Mai exact, SGG propune noi persoane pentru functia de membri ai Consiliului de Supraveghere, noteaza Hotnews.ro.

Update ora 16:25:

Premierul Ludovic Orban a declarat marti ca era necesara numirea urgenta a unui consiliu interimar de supraveghere al Transelectrica, subliniind ca selectia specialistilor continua pentru a numi un consiliu pe termen lung.

"Noi am fost pusi in fata situatiei de a mentine vechiul comitet de supraveghere, numit de guvernarea PSD, care urmeaza sa valideze o procedura viciata facuta in baza Legii 115 de aprobare a Ordonantei 109 si sa acceptam o situatie grava, in care o sa ne trezim cu un consiliu de administratie si cu un manager care sa fie selectati de vechea guvernare. Am luat o decizie de a numi temporar un comitet de supraveghere. Vom continua o selectie riguroasa a unor specialisti pe acest domeniu, astfel incat, dupa ce se termina acest interimat al comitetului de supraveghere, sa numim un comitet de supraveghere care intr-adevar sa poata sa functioneze pe termen lung. (...) Am fost confruntati cu zeci de situatii care au reclamat decizii imediat, care, daca nu ar fi fost luate, ar fi condus la consecinte extrem de grave in diferite domenii de activitate", a spus Orban dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

Stire initiala:

Citeste si:
Florin Cîțu: Majorarea salariilor nu se vede și în performanță
Florin Cîțu: Majorarea...

Secretarul General al Guvernului, Antonel Tanase, a trimis catre Transelectrica o lista cu 7 persoane pe care le propune in functia de membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere, in conditiile in care mandatele actuale expira pe 29 noiembrie.

Printre cele 7 propuneri se afla si membri PNL, de la aproape toate filialele PNL Bucuresti, cel mai cunoscut fiind Sebastian Burduja. Acesta este seful PNL Sector 1. Burduja are un doctorat in Economie si Afaceri Internationale, de la Academia de Studii Economice si un master in administrarea afacerilor de la Harvard University. Burduja a lucrat la Banca Mondiala si a condus Partidul Actiunea Civica a Tinerilor (PACT), care in martie 2019 a fuzionat cu PNL. Este fiul bancherului Marinel Burduja, fost vicepresedinte Bancorex.

O alta propunere este Jean Badea, prezentat de SGG ca informatician. Este secretarul general PNL Sector 2. Alta persoana propusa este Jean Valentin Comanescu, consilier local PNL Sector 4. Este prezentat ca economist. De la PNL Sector 5 este propus Oleg Burlacu, prezentat ca avocat. Alte doua propuneri sunt Luiza Popescu, inginer, si Adrian Goicea, economist.

A saptea propunere este Manuela Petronela Stan-Olteanu, care ar fi incompatibila daca isi va pastra actuala functie. Aceasta este si presedintele Romgaz, care nu este doar producator de gaze, ci si de energie electrica. Potrivit normelor europene, o persoana care lucreaza pentru un producator de energie nu poate lucra si pentru un transportator in domeniu, mai ales pe functii de conducere.

Citeste si:
Controale ale Guvernului la instituții de stat: mari nereguli sesizate
Corpul de Control al...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri